zaterdag 1 december 2012

Nice2Stay in Umbrië

Tussen Toscane en Rome ligt het groene  van Italie. Vergeet glitter & glamour, Umbrië is authentiek, ingetogen, terug naar de natuur en folklore tradities, mooie wijn, de beste olijfolie en zuivere lucht.

In Umbrië bezoek je wereldberoemde oude steden zoals Assisi en Perugia, heb je uitzicht op heuvels en bossen en geniet je met toute la famiglia, bambini included in een Osteria van delicious food uit de streek.


Andiamo!

Nice2Stay is een specialist in het verhuren van villa’s en appartementen in Umbrie. Kleinschalig, persoonlijk en smaakvol. De Nederlandse eigenaren Remco en Femke wonen zelf met hun 2 dochterjes in Umbrië. Alle villa’s en appartementen hebben een mooie tuin met zwembad en soms ook een tennisbaan. Kinderfaciliteiten zijn in alle huizen ruim aanwezig.


 


Food is part of the experience! Een aantal villa’s beschikt over een eigen op hout gestookte pizza oven. Remco en Femke kunnen een privé kok voor je regelen waarbij je het menu vooraf kan afspreken met de “thuiskok”. Verse producten worden ingekocht en het menu wordt bereid in de villa. Natuurlijk serveert de kokkin de gerechten en ruimt ze alles op.
 Een yummie voorbeeld menu:

Antipasti

Tagliatelle alla Boscaiola (paddestoelen)

Scaloppina al Limone + contorno

Tiramisu

 
Dan nog een paar fijne Insider tips van Femke en Remco:

Antiek markt
Een hele leuke antiek markt is er in Citta di Castello, elke derde weekend van de maand, zowel op zaterdag als zondag. Het heet FIERA DEL RIGATTIERE, op het PIAZZA MATTEOTTI in het oude centrum.

In Citta di Castello vind je de factory outlet van Bizziri, handgemaakt keramiek in candy colors. Bij de fabriek verkopen ze direct aan klanten, je kunt er mooi en authentiek for less schalen en borden kopen.  

Wat erg leuk is en niet veel mensen weten is de Cantine Aperte: op de laatste zondag van mei doen alle wijnhuizen hun deuren open en dan kun je wijnen proeven. Elk wijnhuis denkt ook aan de kinderen, ze richten dan een speciale speelhoek in met een oppasservice.
 
***
Nice2Stay in Umbrië met Family Travel Delights:  Vermeld bij de boeking “Family Travel Delights” en je ontvangt bij aankomst 2 bijzonder goede wijnen (wit en rood) en een fles olijfolie uit de streek,  Illy koffie en een doos Baci bonbons uit Perugia.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten