vrijdag 14 december 2012

Sarinbuana Eco Lodge Bali

Travel in the younger sort is a part of education, in the elder a part of experience. Dit is hier zoo van toepassing!

Op Bali kun je toute la famille laten vertroetelen in een bijzonder mooie villa met personeel of een hotel in het bruisende hippe Seminyak. Voor back to nature, Bali Groen, authenticiteit, onverharde wegen, bergen en tempels die nog door weinig toeristen worden bezocht moet je het binnenland in.In Centraal Bali, “ver weg” van de hotspots aan zee kom je via bijna onbegaanbare wegen en als de taxi chauffeur niet verdwaald aan bij de Eco Lodge van Linda & Norm uit Nieuw Zeeland. Paradijs met een hele grote hoofdletter P deze Eco Lodge die mede wordt gerund door lieve mensen uit het dorp. Zo zorgen locals voor de huisdieren (apen en een paar konijnen, karpers en schildpadden), organiseren gidsen uit het dorp trektochten langs rijstvelden en tempels en koken twee dames de sterren van de hemel. Sarinbuana Ecolodge organiseert ook oerang oetang trekkings op Sumatra.

 
 

Norm & Linda zijn beide milieudeskundige en zijn dé pioniers geweest op het gebied van eco toerisme. Alles op het terrein van de eco lodge is duurzaam. Zelfgemaakte zeep, recycling van water en afval. Je denkt in de tuinen te worden omringd door de jungle maar in feite is het voedsel. Fruitbomen, kruiden en vele medicinale planten.Er zijn 5 uit bamboe opgetrokken jungle-chic cottages, waarvan 2 cottages voor 2-5 personen. Het uitzicht vanuit de cottages op de natuur en de tuinen rondom  is spectaculair. Vlinders zoals onze kinderen ze alleen maar kennen uit de Vlindertuin van Artis, wilde orchideeën, bananenbomen, cacao- en vanille planten, grote kikkers en hier daar, tsja een SPIN…

Omdat er geen restaurants in de buurt zijn wordt er voor je gekookt, en hoe! Yummie Indonesische keuken (bijna alles uit eigen tuin) en voor de kids hebben ze ook een pannenkoek of de lekkerste chocoladetaart (met cacao uit eigen tuin) ooit.
 
 

Er is geen zwembad, wel een waterbron voor een beetje afkoeling. Geen TV wel wifi. Boekje lezen, een massage, een kookworkshop voor de kinderen, een rondleiding door de tuinen, een kleine familie-vriendelijke trektocht langs fotogenieke rijstvelden.  De batterij opladen, dichtbij de natuur en minder leuk maar wel leerzaam: zichtbaar de gevolgen zien van klimaatverandering.
Sinds kort hebben Norm & Linda in het nog onbedorven Zuid-Westen aan zee het Boutique Eco Village gebouwd, alles volledig op zonne energie. Ze werken daarbij nauw samen met de lokale bevolking en zijn weer nauw betrokken bij nieuwe Eco projecten. Kijk eens op de website en droom weg….

 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten