woensdag 6 februari 2013

Get Spanish in AmsterdamGaan wij tapas eten op een pleintje in Madrid, shoppen in de Zara Home in Barcelona, de lekkerste paella eten in Valencia, slapen in een parador in Malaga, feest vieren in Sevilla, een mooie finca huren op Ibiza, chillen op het gypset strandje op Mallorca en vorkjes prikken in de beste restaurants in Burgos en San Sebastian?

Ola Espagna! Wat een fijn fashionable (Balenciaga Museum!), culinair (Baskenland!), zonnig (partout!), cultureel (Dali, Gaudi, Picasso, Miro) land is het eigenlijk.

Mijn dochter danst in haar rode flamenco jurkje door de kamer op haar Spaanse dans schoentjes. Als er één land is waar  je meteen een holiday feeling van krijgt is dat wel Spanje. En reizen in Spanje is van alle leeftijden Met je ouders naar het Dali museum, een taalcursus in Salamanca, verliefd worden op Ibiza, met je BFF een weekend in Madrid en met je geliefde in het Mandarin Oriental in Barcelona. Een paar jaar later loop je met de kids in het science museum in Valencia. En nog veel meer jaren later ga je granny chic golfen in Marbella en prinsheerlijk overwinteren.

Weer terug in Amsterdam ga ik op zoek naar Spanish delights. En die zijn er! Spaanse modemerken zijn hot, ons Rijksmuseum is verbouwd onder architectuur van twee Spaanse architecten, Amsterdam is alweer een tijdje een Spaanse hotspot rijker en de fijnste Spaanse delicatessen vind je in de Haarlemmerstraat.

Vamos:

Hollandaluz

Voor de beste take away tapas. FTD's favourite manchego kaas met kweeperengelei, pata negra  en de vrolijk verpakte Spaanse koekjes.Ibericus

Weer een aanwinst voor de Haarlemmerstraat! En voor de fijnste pata negra delicatessen staan we graag in de rij.
Mercat

Geinspireerd op de Mercat de la Boqueria in Barcelona is Amsterdam met Mercat een fijne hotspot rijker.
 La Oliva

Over het algemeen zijn de tapas restaurantjes in Amsterdam niet fantastico. Maar dit kleine Spaanse buurtrestaurant in de jordaan is FTD's favourite. De pintxos zijn delicieuse!Wat we nog missen in Amsterdam is een Foodtruck die paella serveert. Zoiets als in Marseille. Yummie! Misschien wel tijdens de Rollende keukens 2013?


Voor meer Spanje kijk je op Bijzondere vakantievilla's in Spanje en De WOW factor van Noord-West Mallorca.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten