zaterdag 26 januari 2013

Droomplekken zomer 2013


Comporta in Elle Decoration, Espagna
Waar moet je deze zijn zomer voor een authentiek, kindvriendelijk vakantie adres met een hoge Wow factor? Steeds meer fijne blogs en websites wijzen je de weg naar het paradijs maar het aanbod is zo groot dat de urenlange Google zoektocht eerder tot niets leidt. En is het pas geopende  hotel wel zo bijzonder als in het glossy magazine beschreven? En welke persoon zit achter die positieve review op tripadvisor? Who knows…

Wij willen het allerliefste een fijn adres uit de blackbook van die goede vriend die weet waar je dat mooie unieke huis kunt huren op Ibiza en zijn wij stiekem toch best een beetje gevoelig voor celebrity proof adressen. Willen we ook niet over hetzelfde strand lopen in Kenya als Angelina & Brad en net als Garance Doré foto’s maken in een authentiek hotel  in Corsica? Fashion & Travel gaan zo lekker samen. Hotels worden steeds vaker ingericht door fashion designers. Zo heeft Missoni een eigen hotel in Edinburgh, Versace heeft haar palazzo's in Dubai en Australie en Christian Lacroix heeft het interieur ontworpen van Hotel Le Bellechasse en Hotel Petit Moulin in Parijs. In Dubai en Milaan vind je Armani hotels en Ralph Lauren heeft zijn eigen restaurant Ralph's in Parijs. Allemaal tres luxe maar authenticiteit, stijl en wowfactor zijn ook te vinden voor een kleiner budget. En hoe cool als je zelf bij toeval dat droomstrand vindt op Mallorca en die kleine boetiek in Zuid Italië.

Voor zomer 2013 zijn dit de Europese droomplekken to stay. Chic (for less)  adressen met je ne sais quoi, cool & happy met de kids. FTD neemt je mee, on y va!

Corsica, Frankrijk

Murtoli

 

Helemaal en Vogue! De Franse fashion blogger Garance Dore komt er vandaan en na een fijne vakantie fotoreportage vorig jaar op haar blog volgen nu vele fashionista’s. Een paar mooie authentieke adressen to stay:

Authenthiek bij Hotel Les Roches Rouges en Chambres en Corse
Voor droomvilla's ga je naar Murtoli 

 Tarifa, Spanje

 
Tarifa Beach Houses
 
Tarifa Beach Houses, voor de surfdudes en coole gypset families zijn er fijne vakantiehuizen in mooi natuurgebied aan zee. 

Comporta, Portugal

 
Comporta Cafe
 
In Portugal opent het ene na het andere fijne boetiekhotel. Comporta iets ten zuiden van Lissabon wordt ook wel het nieuwe Ibiza genoemd. De nieuwe secret places van diverse ontwerpers. De strandhuisjes zijn ubercool en gypset.
Voor een luxe villa boek je 3bicashouse. Met de voetjes in het zand bij Casasnaareia en echte droomhuisjes aan zee via Comporta concierge en Precious Cabin via Flipkey.

Apulie, Italië

 
Palazzo Margherita

 

Lecce is het Florence van Zuid Italië. In de High heel van Italie vind je mooie boetiekhotels en the best food van het land. Francis Coppola heeft er Palazzo Margherita (onderdeel van Coppola resorts) en zijn dochter Sofia Coppola beloofde er eeuwige trouw. De zee is nooit ver weg en vakantiehuizen/trulli’s zijn un vrai paradis.
Droomvilla's boek je bij Think Puglia of een fijne kindvriendelijke Trulli via Flipkey.
 

Deia Mallorca, Spanje

 Cala Deia

 

Magie op het rotsstrand van Cala Deia. Een onbeschrijflijke relaxte sfeer. Coole dudes springen van hoge rotsen, in de verte grote jachten die voor anker liggen en waar met kleine bootjes wordt aangemeerd om een visje te eten bij het lokale visrestaurant. Mooie Parijse families slaan hun handdoeken uit over de stenen rotsen en Bob Geldof drinkt zijn aperitief op het terras van de kleine basic strandtent. 
Zie voor vakantiehuizen het Vakantiehuis Deia  en de FTD blogpost over de Wow factor van Noord-West Mallorca
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten