donderdag 5 september 2013

Een Japans adresje in Amsterdam: RoppongiFijn dat er mensen zijn die de liefde voor een land, streek of stad meebrengen naar Amsterdam. Zo ben je even in Lyon als je eet bij Bouchon du Centre, waan je je even in Marokko bij Mamouche in de Pijp en loop je bij de Japanse winkel Roppongi naar binnen voor Japanse cultuur en lifestyle.

Roppongi verkoopt sinds deze zomer ook de Amsterdam City Treasure Map. Voor Family Travel Delights reden genoeg om eens met Jet en Ingrid te praten over hun droomland en hun Japanse winkel. Je vindt er Kimono´s en Japanse illustraties, grappige cadeautjes, een mooie Bento Box (voor je heerlijke lunch salade) en zijn er fijne sushi en Bento workshops , ook voor kinderen.


 Waar staat Roppongi voor?
Roppongi is een wijk in Tokyo. Voorheen een shabby wijk en nu een hip uitgaansgebied waar veel expats wonen.

Hoe is het idee voor de winkel  ontstaan?
Jet en ik hebben allebei Japans gestudeerd en een tijd gewoond in Japan. We hebben elkaar ontmoet bij de Japanse delicatessenwinkel in de Beethovenstraat.  Naast Japans eten zijn wij Japanse lifestyle produkten gaan verkopen.

De beste Japanse keuken van  Amsterdam?
Hotel Okura is het allerbeste maar ook bij Akitsu aan de Rozengracht kan je heel goed Japans eten.

Wat is de laatste trend in Japan die misschien ook zal overwaaien naar Nederland?

Japanse kinderen worden steeds meer beïnvloedt door Westerse eetgewoonten die niet altijd zo gezond zijn. Ouders in Japan maken geen broodtrommels klaar voor hun kinderen die naar school gaan maar Bento boxen met daarin gezond en voedzaam eten. Het eten zelf is ook nog prachtig versierd in de vorm van Hello Kitty, manga figuurtjes en bloemen. Een Bento Box leent zich ook uitstekend voor onze selfmade quinoa- of linzensalade.

Wat is een mooi Japans cadeautje voor een verjaardag van een 8 jarig vriendinnetje van mijn dochter?

Een sandwich stamp is een grappig cadeau. Hiermee maak je de leukste vormen voor je brood.


Wat zijn 3 droomplekken in Japan?
Nagasaki en Fukuoka, ´Lost in Translation´ in Tokyo en voor tempels en rust is Kyoto een must see.

Wat zijn te gekke, quirky dingen in Japan die wij in Nederland niet kennen?
In de winter haalt de Japanner zijn warme koffie in een blikje uit de automaat, heel bijzonder maar zeer claustrofobisch zijn de Capsule Hotels en heel illustratief is `de schattigheid` versus de zakelijkheid in Japan. Zo zie je hardwerkende zakenmannen met een Hello Kitty sleutelhanger op zak.

Een reisadvies voor mensen die naar Japan gaan?
Koop een railpass bij het Japanse reisbureau in Amsterdam voordat je vertrekt. Japan is uitstekend te bereizen met de ‘bullet` train en voordelig.  Het land staat bekend als duur maar budget hotels in Japan zijn vaak heel goed en mooi.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten