dinsdag 17 september 2013

Franse Food Blogs

Een volle mand abrikozen op een markt in de Provence, oesters uit Ile d´Oleron en een bouillabaisse in een eenvoudig strandhuisje in Portugal. Weer terug in Amsterdam neem ik me voor alleen nog maar biologisch, met smaak en eenvoud te koken. In de buurt opent de ene na de andere biologische winkel. Mijn vriendinnen lunchen bij SLA of hebben een eigen moestuin buiten de stad. Oud is nieuw want op het Franse platteland is het nooit anders geweest. Geen verpakte kazen of vieze kant en klare lasagnes uit de supermarkt, quelle horreur!

Nu de herfst eraan zit te komen heb ik weer zin in nieuwe recepten en denk weer terug aan de mega moestuin van mijn oma in Frankrijk, haar eenvoudige maar zo smaakvolle gerechten. Alles vers rechtstreeks uit de tuin en biologisch. Haar antieke kast gevuld met tientallen potten zelfgemaakte jam, werkpotten met augurken en eau de vie met pruimen. In de ochtend stond ze al te koken voor de dejeuner: gegrilde kip met kastanjes en geroosterde pommes de terre  of een quiche Lorraine, groene salade met eenvoudige vinaigrette en `en dessert` Charlotte aux chocolat.

Gegrilde biologische kip met kastanjes
 

Met Franse Food blogs doe je nieuwe inspiratie op voor eenvoudig en biologisch eten. Laat de Franse taal geen belemmering zijn voor nieuwe recepten. Droom weg bij de foto´s en geniet van de authentieke smaak van de Franse Campagne, a table!

Le blog Cuisine Campagne


Deze keukenprinses kookt helemaal zoals ik zou willen.... en de ´alles uit eigen tuin´ foto´s zijn subliem.
Chocolate and Zuchini


Al jaren Family Travel Delights´ favourite. Naast mooie recepten van deze Parisienne ook alle info over markten en restaurants in Parijs. De website is ook in het Engels ;)


Clea Cuisine


Hoe vul je een biologische voorraadkast? Welke bio producten moet je altijd in huis hebben en waar gebruik je ze voor? Heel handig als je zoals ik mooie kruiden koopt en vervolgens niet weet hoe je het kan gebruiken, anders dan bij het nieuwe recept..... Ze heeft ook een hele serie Japanse recepten. Geen sushi maar Miso soep en Japanse cheesecake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten