zaterdag 7 december 2013

Inspiratie en reistrends voor 2014

Family Travel Delights blijft je op de hoogte houden van mooie bijzondere bestemmingen en geheime adressen die cool, quirky en fabulous zijn. Doelgroep zijn `travelicious people` met of zonder kinderen die nieuwe inspiratie willen opdoen voor een volgende reis of uniek adres. Je wilt graag weten waar je de lekkerste chocolat kan kopen in Parijs, welke buurt in Milaan niet toeristisch maar wel the place to be voor modebewuste Milanezen. En hoe beleef je Amsterdam en Kopenhagen zoals `urban parents` dat doen en waar kan je terecht als je een bijzondere en kindvriendelijke Marokko reis wilt boeken?

Als oprichter en eigenaar van Family Travel Delights schrijf ik hoofdzakelijk vanuit mijn eigen reiservaringen en smaak. Door samenwerkingen en contacten met buitenlandse bloggers, expats en vriendinnen die hun ongekende goede smaak en liefde voor reizen, mode en kunst met Family Travel Delights willen delen blijft er zoveel mooie inspiratie op Family Travel Delights afkomen dat we ook in 2014 nog doorgaan

Komende weken komen succesvolle FTD flashbacks van 2013 voorbij maar voor nu enige inspiratie en trends voor reizen in 2014:

1.       Mindfull reizen

Reizen in 2014 is meer mindfull met focus op meditatie en wellness. We zijn meer en meer op zoek naar slow travel en echte beleving. Dus in het tempo van je kinderen blijven en een keertje zonder kinderen een meditatieweek of yogareis. In Duitsland is een mooi wellness hotel Schloss Elmau dat ook nog heel kindvriendelijk is.

 

 
2.       Experience hotels

Traditionele luxe is een beetje passé. Belevingshotels zijn de nieuwe design hotels. Steeds meer reizigers uit de artistieke en creatieve hoek zijn op zoek naar unieke reiservaringen en willen stijl, design, authenticiteit en het verhaal achter een bepaald concept. Dus denk aan het Ace Hotel NY, Palm Springs, LA en nu ook London. Mama Shelter breidt uit naar diverse steden in Frankrijk en daarbuiten. Kinderen zijn absoluut part of the experience J


Ace London
 book
now
Mama Shelter Instanbul
 3.       Ruilen
Homeswap. We ruilen ons huis voor een bijzonder strandhuis in Venice Beach of appartement in New York of Rome. Do-like-the-locals do en beleef die unieke vakantie met kinderen voor een vriendelijk reisbudget. Zie ook de FTD blogpost over Homeswap.
 

4.       Festival Travel

We reizen graag met als doel deel te nemen aan een uniek lokaal festival. Van Glastonbury tot Art
Basel Miami en Holi tot Il Palio. Kijk op Fest 300 voor alle festivals wereldwijd.


Light Festival Lyon5.       Op de boerderij
Het Het betere boerenbed is groot succes met vriendengroepen maar we gaan ook weer druiven plukken en meewerken aan de olijfoogst. 


6.       Nomaden
Denk luxe kamperen op bijzondere locaties zoals in het Atlasgebergte in Marokko, jungle  of in de woestijn.

El Cosmico in Marfa, Texas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten