woensdag 15 januari 2014

Reading hotspots in Amsterdam


Kleine kans dat je in de metro of tram in Amsterdam iemand een boek ziet lezen. Veel schermpjes, weinig papier. In de metro in Parijs of NY worden boeken gelezen, er is zelfs een blog gewijd aan de `Underground Library´. Outdoor reading is heel gewoon in Jardin du Luxembourg of op het terras van Cafe de Flore in Parijs. In NY kan je op straat een boek lenen bij de Little Free Libraries en is de book selfie de nieuwe social media hype. En in London ga je voor ´light reading` naar het Monocle Cafe.

Toch lijkt het er op dat dat ook in Amsterdam boeken weer gezien mogen worden. Kijk maar naar de nieuwe Kenzo campagne in de bibliotheek en ook elk nieuw stijlvol hotel in Amsterdam heeft tegenwoordig een Library. Hipsters lopen lezend over de grachten en zie je outdoor reading in de rij voor het Rijksmuseum.

Amsterdam kent zoveel mooie bibliotheken, boekwinkels en boekenmarkten maar ook plekken in de stad waar je heel lekker mindful kan zitten met een boek. Voor wie houdt van de geur van papier en lijm ter inspiratie een paar eeuwenoude en nieuwe reading hotspots van Amsterdam:
De Artis Bibliotheek
Artis bibliotheek
 .
Bibliotheek Rijksmuseum

 
 
Openbare Bibliotheek Amsterdam
 
 
 
American Bookcenter Amsterdam
 
 
 5 & 33 Library in Art´otel
 
 
Library Sir Albert Hotel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten