maandag 24 maart 2014

Brocante chic in Amsterdam

Mijn oma in Frankrijk had naast haar huis een hele grote `Grange`. Voor de Grange stond een oude grijsblauwe 2CV en zodra je de ijzeren poort opende struikelde je bijna over family treasures, vaak onder een dikke laag stof. De schuur stond vol met oud (tuin)gereedschap, aardewerken potten, grote groene flessen, oude houten vogelkooien, strohoeden en rieten manden. Wat ben ik nog steeds blij met het verhaal achter die mooie interieur ´treasures` die inmiddels via mijn moeder een weg hebben gevonden naar Amsterdam.

Als je op reis bent in Frankrijk of Portugal zie je ze wel eens langs een provinciale weg, oude loodsen met brocante meubels, houten deuren en curiosa. Vaak oude rommel maar als je goed zoekt en geluk hebt ook waanzinnige vintage treasures die je thuis kunt laten opknappen of voor de charme in oude staat laat.

In elk interieur is eigenheid en authenticiteit eigenlijk een must. Maar wel in een jasje van nu. Dus laat die mooie stoel van je oma opnieuw bekleden en decoreer je woning met een paar cusiosa en vintage treasures. In Amsterdam zijn een paar mooie adressen waar je bijzondere stoffen kunt vinden, oude meubels weer nieuw leven in kan blazen en op zoek kan gaan naar brocante spullen en curiosa die je huis karakter en sfeer geven.

Antiek58
Op de Bloemgracht zit een Brocante winkel die een paar dagen per jaar haar deuren opent. Houdt de website in de gaten voor de open deuren dagen.

Contrast Interior
De eigenaar heeft een neus voor mooie stoffen. Het liefst laat je hier je stoel of oude chaise longue opnieuw bekleden. De kussens zijn ook om te watertanden. Zo vertelde de eigenaar dat hij de zijden en bewerkte stoffen voor een aantal kussens heeft gevonden in een oude Kimono winkel in Tokyo. Als dat geen treasure is, zo mooi!

Antennae Interior

Voor smaakvol interieur advies in de Herenstraat.

WeldaadMet twee winkels in Amsterdam is dit een zaak waar je altijd even naar binnen wilt lopen voor wat nieuwe wooninspiratie. Glaswerk, kaarsen, houten banken, een glazen kas voor je eigen moestuin en treasure doosjes. De kunst is om het thuis net zo mooi neer te zetten als bij Weldaad....

Noordermarkt maandagochtend
Op een zonnige voorjaarsdag op zoek naar heel betaalbare vintage ´treasures´ op de Noordermarkt is een must voor elke local.

Scotch Collectables

Geen tijd om zelf op zoek te gaan naar mooie oude vintage interieur decoraties en geen chaise longue van je oma? Scotch Collectables zoekt mooie vintage meubels en bijzondere objecten en laat oude stoelen bekleden in mooie velvet en linnen stoffen. Unieke vintage pieces met bijbehorende unieke prijzen. Bezoek de pop up shop, alleen al om nieuwe inspiratie op te doen voor in je eigen interieur.

The Otherist
Boutique zoals geen ander in Amsterdam. Ingelijste vlinders, een wereldbol en bijzondere curiosa die je interieur karakter geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen