zaterdag 24 mei 2014

Limoentaart en Hemingway


Voor een mini roadtrip van Miami naar Key West volg je één lange weg met aan weerszijden de azuurblauwe en turquoise zee. Van Key Largo tot aan Key West zijn er vele treasure eilandjes met namen zoals zoals Deer Key en No Name Key in een zee vol haaien, marlijnen, koraal, kreeft, zeekoeien en grote tarpoenen. 
 

Langs de highway kleine haventjes met jachten voor sportvissers en in zee koekeloerende pelikanen die heel graag een visje meepikken. We stoppen onderweg  bij -door Amerikanen zeer aanbevolen-Mrs. Mac Kitchen voor de (volgens Amerikanen) world famous Key lime pie.  A very quirky place, beetje ruig, dollarbiljetten aan het plafond en nummerplaten aan de muur. Locals en toeristen zitten aan de gebakken aardappels met worst en ei. Ik bestel de key lime pie. Verwacht geen Frans citroen meringue taartje maar ultrazoete en machtige taart met limoen en cream. 
 
Key West is de meest zuidelijk gelegen stad van de VS en ligt ongeveer 140 km verwijderd van Cuba. Blauwe lucht, zinderende hitte en hoe romantisch .... de pastel huizen met veranda´s. Wat een gave plek om inspiratie op te doen en te schrijven...dacht Ernest Hemingway al jaren geleden. Gypset travel is van alle tijden en beroemde schrijvers en artiesten gingen ons voor;).
 

Duval street is een mengelmoes van toeristen, quirky locals en de famous bar Sloppy Joe´s, de favoriete hang out van Hemingway. Zonsondergang is een feest op Majory Square en het uitzicht op Sunset key is magic. Hemingway woonde een aantal jaren op Key west en schreef er talrijke boeken. Zijn huis is het mooiste en het is alsof hij er nog woont. In de bookshop in de tuin zijn al zijn boeken te koop. Ik wil ze lezen en Key west  beleven door zijn ogen......

Flash back! Ik stel me voor hoe hij door Duvalstreet loopt en drinkt, lacht en vecht bij Sloppy Joe´s. Maar ook Key Lime pie eet en gaat sportvissen met zijn vrienden, zich irriteert aan de haaien die zijn visnetten kapot bijten en na de catch of the day zich terugtrekt in zijn schrijf cottage. Key west is romantisch en ruig. 

Ik neem de boeken van Hemingway mee naar huis en waan me weken later nog op Key West. Wel Key West van 1932, dus zonder het massa toerisme. In gedachten loop ik over Duvalstreet, bestel een Key Lime Pie, drink een juice op mijn veranda op Duvalstreet en geniet elke dag van de ondergaande zon....

Little Blackbook Key WestHotels
Veel sfeervolle en romantische hotels op Key West zijn adult only zoals Avalon Hotel.
Voor een bijzonder sfeervol en kindvriendelijk hotel is er Artist House hotel (reserveren!) en het comfortabele en moderne Truman hotel.
Ontbijt
Exotisch bij Camille´s Key West
Lunch-diner
Relaxed bij Duffy´s
Chic bij Cafe Marquesa 
of take away (Duvalstreet) voor aan het water bij magic zonsondergang Majory Square
Shops
De Pharmacy op Truman Avenue voor beauty produkten, speelgoed en heel veel vitamines in grote potten om mee naar huis te nemen.
Bookshop Hemingway in de tuin van Hemingway House.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten