donderdag 8 januari 2015

Do like the French do... op vakantie in eigen land!

Chic in eigen land op vakantie. Wat is de ultieme urban escape van de Parisienne met haar gezin? Zeker niet niet bling bling in St. Tropez of op de camping in de Auvergne. Waar komen de espadrilles, marine trui en strohoed uit de valise? In onderstaande plaatsen aan de kust:DEAUVILLE-TROUVILLE

Het hele jaar leuk! Flaneer over de plankenboulevard en ga in het mooie achterland onder een appelboom zitten met een glas cider. Niet enkel en alleen sapjes hier, geniet van de caloriebommen camembert uit Pont l'Eveque, de enige echte tarte tatin en creme fraiche. Elk jaar in september vindt het Amerikaans filmfestival plaats en zijn er restaurants die alle celebrity gasten inclusief handtekening aan de muur hebben hangen. Deauville heeft ook haar eigen PC Hoofstraat met alle couture merken. Voor vakantie voorpret kijk je naar de film Coco avant Chanel.

Anti Glamour en authentiek in Normandie kan ook. Een fijn adres voor een familie vakantie op een middeleeuws landgoed vind je in Basse Normandie: D'une Ile.


CABOURG-HONFLEUR

Met je geliefde beetje slenteren door Honfleur en dan op een terras aan de haven een hele grote plateau Fruits de Mer bestellen. Een fijn hotel: La Ferme Saint-Simeon (www.relaischateau.com)


LA BAULE
Ten westen van Nantes. Deze badplaats is uber chic met prachtige oude villa's. Een beetje onder de radar. Geen knallende champagne kurken en festivals maar oesters halen op de markt, naar het prachtige strand (een van de mooiste van Frankrijk!), een drankje drinken in hotel Lucien Barriere en in de tuin van je villa onder de dennenbomen de BBQ aansteken.


ILE DE RE

Zie alle tips in mijn eerdere blogposts over dit heerlijke eiland: Nautische chic Ile de Re


LE CAP FERRET

Cote Maison.fr

Het huis uit de film "let Petits mouchoirs" is helaas niet te huur. Genoeg alternatieven en zeker niet goedkoop. Een perfecte dag in Le Cap: Kids op surfles, naar de markt, brood halen bij Chez Pascal, picnic op de boot of mosselen eten bij Chez Hortense, fietsen en de zon zien ondergaan bij Hotel La Coorniche in Pyla-Sur-Mer.


BIARRITZ

Surf en chic! Biarritz heeft haar eigen foodhallen, yummie! En vlakbij de Spaanse grens dus een dagtrip naar San Sebastian en Bilbao is een must.
Heel gypset is de surf hotspot Guethary.

Villaverhuur in Biarritz via Keyweek.
In Guethary: Villa Massala
Geen opmerkingen:

Een reactie posten