vrijdag 26 december 2014

Flashback 2014

Nog even op de valreep alle mooie en meest gelezen reisverhalen van 2014 op een rij. Van de mooiste CITY MAP van Amsterdam, ART in Miami en een zoektocht naar brocante treasures en designer vintage. Het was een mooi reisjaar met veel 'parent proof' adressen en reisinspiratie om bij weg te dromen. Voordat we het nieuwe jaar inluiden met een nieuwe City Treasure Map van Amsterdam, local food adressen, nog te ontdekken hotspots van de bohemian chic wereldwijd, galleries en meer chic for less escapes nog even de 5 meest gelezen blogposts van 2014 op een rij:


 1. BROCANTE CHIC IN AMSTERDAM
Authentieke en vintage stijl is helemaal en vogue. We zien het aan mooie concepten zoals Gevonden op Marktplaats, Scotch Collectables Pop Up Shop en the Wunderkammer met unieke items.

 
2. NAUTISCHE CHIC @ ILE DE RE


 

Voor de ultieme Franse sfeer: in marine trui, jeans en espadrilles op de fiets met rieten mand naar de markt voor oesters, fruit en Franse kaas en dan weer terug langs de zee naar je witte huis met grijs groene luiken omringd door rood en roze stokrozen. Zo beleef je het ultieme Franse "weekend a la mer" gevoel.

3. DO LIKE THE LOCALS DO IN PARIS

Schaatsten Grand Palais

Parijs is er om steeds weer terug te keren. Een wandeling met je geliefde langs de Seine en  de Tuilerieen, eten aan de bar bij L'Atelier Joel Robuchon in Rue Montalembert en overnachten in Hotel Particulier in Montmartre. Of met je moeder naar Parijs en koffie drinken bij Cafe de Flore, een expositie bezoeken in Musee d' Orsay en eten in -deze maand geopende hotspot- CLOVER. Of met je tienerdochter naar Centre Pompidou en winkelen bij Colette en als het even kan met het hele gezin in een cool appartement in le Marais en kunst kijken in Palais de Tokyo. Paris je t'aime!

4. WHAT MAKES YOU HAPPY IN AMSTERDAM?
Mijn stad en daarom veel over Amsterdam in 2014. Dus weten waar de fijne adressen zijn en waar locals steeds terugkeren. Het lijkt erop dat de stad in de herfst en winter weer van bewoners is en ook nog op zijn mooist. Fietsen over de stille grachten, op een koude avond in de winter kaasfondue bij Mulliners en op zondagmiddag met de kids schaatsen op het Museumplein. In de lente en zomer is Amsterdam een droomstad vanaf het water, zijn de grachtentuinen en hofjes een stille oase en bestellen wij komende zomer pizza bij Pecorino aan het water.


5. AMSTERDAM CITY TREASURE MAP 2ND EDITION


Family Travel Delights is er trots op dat zij een van de initiatiefnemers is van deze prachtige geillustreerde kaart. We gaan in 2015 weer ons best doen om de City Map op de kaart te krijgen in binnen- en buitenland. Een Special Edition komt eraan 2015. We kunnen niet wachten...

 
 
HAPPY & HEALTHY NEW YEAR!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten