dinsdag 20 januari 2015

10 treasures & pleasures that make you happy in Amsterdam!

Het lijkt wel of Amsterdam in januari in winterslaap gaat. Het is rustig op de grachten, de horeca draait op halve toeren, er staan geen lange rijen voor de musea en de sloepen zijn op stalling. Wat zijn de treasures en pleasures in de stad die je nu niet mag missen? Wat maakt ons blij in deze wintermaand?

Family Travel Delights zet de 10 favoriete treasures en pleasures voor je op een rij:

1. Voor als je zin hebt in de Italiaanse zon en even de koude winter wilt ontvluchten, geen zin hebt in weer een nieuwe en crowded hotspot..... dan ga je eten bij Italiaans buurtrestaurant Cafe di Curtis in de Jordaan. Klein maar fijn. Houten tafeltjes en Italianen achter het fornuis. Bestel de spaghetti alla vongole met een glas wijn. Niets meer aan doen.

2. Geen enkel probleem om in de rij te staan op zaterdagmorgen bij le Fournil voor de chouquettes en eigenlijk ook de croissants, het notenbrood, de pains au chocolat, de taartjes.....dat wordt een heel fijn petit dejeuner in het weekend.3. Er zijn best een aantal day Spa treatment stores in Amsterdam en schoonheidsspecialisten maar welke is nu echt goed? Een facial bij Skins Institute is super fijn inclusief alle produkten van REN en Medik. Alles in de winkel Skins Cosmetics onder de salon van Skins Institute in de 9 straatjes is erg verleidelijk zoals mooie parfums van Le Labo en de Dyptique- en Byredo candles.


4. Geen groter plezier dan een koude winterse avond met vrienden kaasfonduen bij Mulliners Wijnlokaal. Met kaarslicht en een glas Chateau du Pape erbij, heaven!5. Na een wandeling over de grachten, een museumbezoek of shopping in de 9 Straatjes wil je een Chocolat Chaud. Beste adres is toch echt Pompadour.


6. Rijksmuseum, Van Gogh Museum, de Hermitage en het Stedelijk zijn ongelofelijke kunsthuizen van wereldformaat waar je als inwoner van Amsterdam trots op bent. Maar vergeet de kleine juwelen niet. Vooral aan de grachten. Huis Marseille is alleen al een heel mooi pand en de foto exposities zijn zo de moeite waard.

7. Dr. Blend is here to stay. Deze juice bar is inmiddels onmisbaar in de buurt. Fijne start van de dag voor de buurtbewoner en geluksvogels die aan de gracht werken.
8. American Book Centre
Hoe heerlijk om tijd door te brengen in een boekhandel. Gewoon even weten wat er is, op zoek naar dat ene boek op aanraden van een vriend, een cadeau of voor een stapel tijdschriften die je thuis gaat lezen op de bank met een Japanse pot sinaasappel munt thee.
9. White Cloud Studio
Andreas is oud ballet danser en geeft o.a. Body Dynamic Yogalessen. Je kan kiezen voor personal training of kleine groepslessen. Geen irritante sportschool abonnementen maar heel fijn een 10 rittenkaart die je telkens kan verlengen.
10. Centrum voor mindfulness op vrijdagavond en elke maand op zondag kan je inschrijven voor een groepsmeditatie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten