woensdag 4 maart 2015

Villa in de Ardeche

Ik sprak met Judith Nouwens, eigenaresse van Villardeche. Judith heeft zelf een vakantiehuis in de Ardeche in Frankrijk waar ze regelmatig komt met haar eigen gezin. Omdat ze zo gecharmeerd is van deze streek en veel ervaring heeft in de reisbranche is zij een travel website gestart met de verhuur van stijlvolle villa's en appartementen in deze streek. Omdat ik nooit het Franse platteland verlaat zonder potten kastanjes mee terug te nemen voor bij de zondagse "poulet roti" en authenticiteit zo heerlijk vindt wil ik graag meer weten over deze streek van kastanjes en heerlijke wijn. Judith vertelt meer over de streek, de beste souvenirs en het mooie aanbod op haar website.


Wat is bijzonder aan de streek de Ardèche wat je niet zo snel in andere streken vindt.
In de Ardèche schijnt de zon! Je ziet prachtige Middeleeuwse dorpjes, proeft een heerlijke streekkeuken en de beste wijnen van Frankrijk. De natuur is bovendien overweldigend mooi; van heuvels tot hoge bergen en natuurlijk niet te vergeten de prachtige Gorges waar de rivier Ardèche doorheen stroomt. Maak een kanotocht en haal heerlijke streekproducten op een van de lokale markten zoals nougat, de Picodon-geitenkaas, droge worst en allerlei producten die je van kastanjes kunt maken. 


Welke villa's zijn the places to be voor wat betreft comfort en ligging?
Topcomfort heb je bij Chateau Clement (met aanbod van zowel chambre d'hotes, gite of hele huis/loft) en Villa Design. Voor wat betreft uitzicht en ligging zijn Mas l'Orée du Ciel en Villa Alto heel bijzonder.


Villa Design via Villardeche
 

Ik heb tieners die willen tennissen tijdens de vakantie. Welk huis beveel je aan?
 
Ik heb één groot familiehuis met privé-tennis baan in mijn portfolio: Le Mas de So. Een prachtig huis met veel comfort. 
 
Le Mas de So via Villardeche
 
 
 
Welke huizen beveel je nog meer aan voor grote gezinnen of meerdere families die net wat extra comfort of speelruimte willen?
 
Voor gezinnen zijn er mooie opties, zoals Le Mas de la Bergère, met een enorme tuin, hangmatten onder de bomen, een media-room, en allerlei spelletjes voor binnen en buiten. Nog een topper is Chateau Clément (echt logeren in een kasteel!), gelegen in een mooie park-achtige omgeving, met een eigen 'salon de jeux' en in de nabije omgeving veel vertier voor kinderen te vinden. De eigenaren hebben zelf ook 4 kleine kinderen en vinden het juist erg leuk als er kinderen in hun kasteel komen logeren.
En uiteraard hebben alle accommodaties hun eigen zwembad (meestal privé).
 
Chateau Clement via Villardeche


Wat is een bijzonder authentiek plaatsje wat heel erg de moeite waard is om te bezoeken?


 
Ik vind Balazuc echt wonderschoon (hier kun je verblijven in het mooie Chateau de Balazuc), prachtig hoog gelegen met uitzicht op de lager gelegen rivier Ardèche. Smalle, Middeleeuwse straatjes, met om iedere hoek weer een verrassing! Het is ook niet voor niets uitgeroepen tot één van de 'Villages de Caractère'. Maar ook Labeaume is prachtig en vooral heerlijk vanwege het fijne strandje direct aan de rivier, om in pootje te baden, te zwemmen of met de kids visjes te vangen of dammen te bouwen. Hou je van klassiek/jazz muziek, dan moet je in de zomermaanden zeker naar het festival 'Labeaume en Musiques', waarbij muziekuitvoeringen (met soms niet de minste namen!) 's avonds in de buitenlucht op bijzondere plekken worden gegeven zoals op het water, tegen de rotsen, in een oud kerkje, midden in de velden....
 

Welk souvenir neem je mee naar huis?
 
 
Wat wij zelf altijd meenemen van vakantie, zijn de heerlijke droge worsten, de geurende lavendel-honing en we brengen ook altijd een paar flessen Eygebelle-siroop mee (de fabriek met hele leuke rondleiding bevindt zich net aan de andere kant van de Autoroute, in de Drome). En als het kan een paar Picodon-geitenkaasjes.

 
Voor meer informatie neem je contact op met www.villardeche.com of contact@villardeche.com. Als je bij de boeking aangeeft dat je de website hebt gevonden via Family Travel Delights krijg je een leuke incentive.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten