zaterdag 21 maart 2015

My favourite Travel Websites


 


Ik weet het, voor velen is het zoeken naar een stijlvol hotel, een mooie vakantievilla of strandhuisje best lastig en niet zo gepiept. Je googelt je avondenlang suf van de ene naar de andere website zonder resultaat. We willen allemaal dat unieke en mooie hotel vinden, ver weg van de massa in een mooie omgeving. Laat je in ieder geval inspireren door tijdschriften, boeken en mooie reisblogs. En dan zijn er een paar travel websites die nooit de plank mis slaan voor wat betreft de locatie van hotel of vakantiehuis, sfeer, interieur, food en kind vriendelijkheid. Zet de travel websites in je favorieten voor een volgende reis, in onwillekeurige volgorde:

Sawday's
Een Engelse website. Weinig kans dat hotel of B&B vol zit met alleen maar Nederlanders in de zomer. Zo leuk dat de oprichters echt gaan voor local, onafhankelijkheid en persoonlijk. Dus een heerlijk vakantiehuis in een dorpje bij Bordeaux, een kindvriendelijke en betaalbare B&B op Corsica en veel leuke Engelse adresjes van landhuis tot cottage. Kijk op de website en download de App.

i- escape
Al jaren een favoriet voor een hip kindvriendelijk hotel op Mallorca of riad in Marrakech Op de website vind je veel boutique hotels maar ook vakantiehuizen. Voor live 'like a local' zijn er mooie appartementen in steden zoals Parijs en Berlijn.

Mr & Mrs Smith
Tres chic en not cheap maar altijd top met de beste adressen en fijnste locaties wereldwijd. Veel leuke hotels in Engeland. Van slapen in een kasteel in de countryside tot cool beach hotel in Cornwall (St. Moritz!)

Chic Retreats
Overzichtelijke website met een mooi aanbod van British Chic, Family Chic tot Budget Chic.

Kid & Coe
Wereldwijd fijne en luxe vakantiehuizen van particulieren die kindvriendelijk zijn. Voor wie Airbnb toch niet helemaal vertrouwt op kwaliteit en geen zin heeft in huizenruil. Lees er meer over op de blogpost over Kid & Coe.

En wat zijn FTD's favourite places?
Begin van het jaar heb je in de NY times kunnen lezen welke plaatsen de topbestemmingen zijn van 2015. Family Travel Delights rekent Deia in Mallorca en Comporta in Portugal nog steeds tot haar favoriete zomerbestemmingen. Onder de radar maar zo chic en authentiek. Voor Europa komen daar wat mij betreft nog twee bestemmingen bij. Dat zijn de Griekse eilanden Spetses en Hydra. En Merano in de Dolomieten. Voor de prachtige omgeving, food en bijzondere hotels zoals Hotel Bavaria en hotel Ottmangutt met een unieke filmische sfeer. Op de wishlist dus deze twee locaties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten