vrijdag 13 maart 2015

Lovely Marrakech

Tijd voor een update over sprookjesstad Marrakech. Een stad waar je steeds wilt terugkeren vanwege de kleuren, het bonte straatleven, de souks, het eten, de prachtige riads en niet vergeten de omgeving van Marrakech: de woestijn, het Atlasgebergte en iets verder de zee. Nog geen 4 uur vliegen vanaf Amsterdam en een hele fijne plek om inspiratie op te doen voor creatieve geesten :)

Here we go, de mooiste en meest stijlvolle adressen:

- Riad El Fenn
Er wordt al veel geschreven over deze fashionista hotspot maar het is ook een (bijna onvindbare) treasure in de medina. Prachtige patio's, een adembenemend dakterras waar je wegzakt in Marokkaanse kussens met uitzicht op de Koutoubia moskee. Een ontbijtje met dadels, croissants en fresh juice. Lunchen kan ook op het terras of een verse muntthee op de koele patio. S' avonds reserveer je een tafel in het hippe restaurant. Het interieur van de kamers is waanzinnig mooi (soms een beetje donker) en er is veel kunst. Je zou hier dagenlang in retraite kunnen rondhangen en inspiratie opdoen voor een nieuw boek, een nieuw interieur.......Villa des Orangers
blijft een tophotel met heerlijke SPA en mooie ruime kamers. Kijk voor meer info op mijn blogbericht

- Beldi Countryclub
Buiten de medina. Kindvriendelijk en tevens de locatie van het sprookjeshuwelijk van 2014 (gypset bruiloft van Poppy Delevingne in een jurk van Peter Dundas voor Pucci). - La Mamounia is famous! Ook als je er niet verblijft is het the place to be voor een drankje aan de bar, SPA of zondagse brunch.

- Cafe des Epices is de perfecte lunchplek in de Medina in de voorjaarszon. Beneden bij de ingang een winkel met strohoeden. Je kunt er customized een naam op laten zetten. Nice!- Le Jardin is ook bijna onvindbaar in de Medina. I love this place! Heerlijke hang out voor een koffie met fijne Franse magazines op de groene patio of een lunch boven op het terras. - Jardin Majorelle
een oase in de stad op minder drukke dagen (even de toeristen weg denken). In 1980 kocht Yves Saint Laurent het huis en de tuin. Een plek waar hij veel inspiratie opdeed. Bij de uitgang van de tuin vind je aan de overkant van de straat een leuke lunch hotspot, mooie boutique met authentieke kelim kussens (voor op je eigen dakterras of tuinbank). Er is ook een mooie conceptstore.
- La Pause is een droomplek in de woestijn, op nog geen 2 uur rijden van Marrakech. Je kunt er overnachten maar ook een tafel boeken onder de sterrenhemel voor de lekkerste tagine ooit. Het fotogenieke landschap is adembenemend. Rond middernacht loop je tussen de kaarsen (er is geen electriciteit) weer naar je auto om via een donker maanlandschap weer terug te rijden naar de sprookjesstad.


Je reviens!!

Lees hier meer over chic retreats aan zee in Marokko.
Heritage Travel organiseert Marokko reizen op maat. Een tip!
Neem contact op via de website voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten