zaterdag 12 oktober 2013

INSPIRATIE

Nieuwe inspiratie opdoen is fijn. Ook als het om reizen gaat. Wat brengt je op het idee om een roadtrip te maken in Texas, een surfhotel te boeken in Marokko of te overnachten in een quirky hotel in Berlijn. Er zijn inmiddels talloze blogs en websites die je de weg wijzen naar het vakantie paradijs. Family Travel Delights geeft je een paar travelicious tips om richting te geven aan je droomvakantie. Waar haal je mooie inspiratie vandaan voor een unieke vakantie?

1. Er is een Frans blad Ideat Magazine en bijna niet te krijgen in Nederland. Mooi architectuur- en designblad met waanzinnige travel specials over bijvoorbeeld Californie en Brazilie. Er is ook een online versie te downloaden.2. Laat je inspireren op Art Fairs zoals Unseen, Kunst Rai en the Affordable Art Fair in Amsterdam. Krijg de smaak te pakken en  bezoek  ART Basel Miami Beach en de Venice Biennale. Kijk op diverse Art Fairs kalenders voor kunst exposities wereldwijd.
3. Mode en kunst raken steeds meer verweven. Top ontwerpers werken samen met kunstenaars - zoals Alexander MC Queen en Miucca Prada met Damien Hirst-. Niet voor niets blijven we aangetrokken tot de meest fashionable steden London, Parijs en Milaan en bezoeken we graag tentoonstellingen van fashion designers zoals in het Groninger Museum en in het Modemuseum in Antwerpen.

4. Ook voedsel is een inspiratiebron. Denk aan dat fijne Italiaanse restaurant en je krijgt zin in een Toscaanse villa tussen de olijfbomen. Ook Michelin sterren, de San Pellegrino top 50 restaurants, Koreaanse foodtrucks in Amerika en topkoks geven reisinspiratie.

5. Street Art. Denk Berlijn maar ook foto´s van bloggers zoals
Humans of NY inspireren.

6.  Onmisbaar zijn natuurlijk boeken zoals The Monocle Guide to Better Living,  Rock the Shack, Amsterdam en Maps around the World als inspiratie voor nieuwe reisbestemmingen.


By Mendo. Bij aankoop van dit prachtige fotoboek krijg je de FTD City Treasure Map cadeau.

7. Kijk naar je kids! Zij zijn de trendsetters en hebben op geheel eigen wijze belangstelling voor sport, natuur en andere culturen.
8. Architectuur is een bron van info over nieuwe hippe bestemmingen. Niet voor niets zie je veel architecten huizen ontwerpen in de meest waanzinnige en nog beetje onontdekte gebieden. Kijk naar Portugal, Ibiza, Uruguay.


9. Kunstenaars doen het al eeuwen. Freelance globetrotters werken vanuit hun huisje op Ameland, wonen een tijdje in Tanger of Parijs. Deze hippe vogels reizen erop los en werken vanuit een willekeurige maar wel vaak een gypset locatie. Een bron van inspiratie!
10. Laat je informeren door reislustige vrienden met gevoel voor schoonheid en kijk uit naar de nieuwe` top 50 destinations 2014` door New York Times.
Genoeg inspiratie voor de secret hide aways waar wij, travelicious people, naar uitkijken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten