maandag 25 juni 2012

你好 little Asia in Amsterdam!

We nemen onze kinderen mee naar Japan, China, Thailand, kindvriendelijk Bali en ook India. Aziatische kunst, food en lifestyle is steeds meer in the picture. In Los Angeles staan ze in de rij bij de "Korean BBQ to go trucks" Kogi en in Dubai hebben ze sinds kort de Hello Kitty Spa (!). Mode ontwerper Marc Jacobs gaat een samenwerking aan met een Japanse kunstenaar en Kanako Kuno's illustraties op de website van My little Paris zijn groot succes.




Amsterdam heeft Chinatown met het Asian food festival op de Nieuwmarkt en op de Zeedijk de grootste, in traditioneel Chinese paleisstijl gebouwde tempel in Europa, de “Fo Guang Shan He Hua Temple”.

Family Travel Delights deelt meer van haar favoriete kindvriendelijke Asia adressen in Amsterdam.

Food


Family Sunday Lunch: Dimsum & Won Ton Soup bij Oriental-city, reserveer een tafel aan het raam.
Chinees in Chinatown: Met la famille op zaterdag of zondag naar Namkee op de Zeedijk. Bekend van boek en film “Oesters van Namkee” en ook nog winnaar van de Time out award 2012. Met 3 locaties in de stad.
Best Sushi: Mijn dochter kiest sushi boven Italiaanse pizza of pasta. Luxe bij Yamazato, sfeervol in de 9 Straatjes bij Kagetsu en erg goed bij Akitsu aan Rozengracht 228. De laatste 2 hebben niet het mooiste interieur maar de sushi & sashimi is tres delicieux!

Foto Chang-i restaurant

Thai in de Jordaan: yummie en kindvriendelijk bij Restaurant Kinnaree
Een keer zonder kids:  Chic & tasty bij Dynasty (Chinees),  Chang-i (Chinees), Momo (Fusion) en Michelin sterren restaurant Yamazato (Japans).

Cultuur
Aziatische kunst is volop in de belangstelling met de Chinese kunstenaar Ai Weiwei  (door het ArtReview Magazine uit Londen uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de kunstwereld) en trok zeer onlangs een record aantal bezoekers in Museum de Pont in Tilburg.

Bezoek met de kinderen de Buddhistische Hehua Tempel op de Zeedijk.

Vanaf 2013 opent Aziatisch Paviljoen van het nieuwe Rijksmuseum met o.a. een 1000 jaar oude levensgrote bronzen Shiva uit India, de ’Rembrandt’ van de Aziatische kunstcollectie van het Rijksmuseum. 
Shopping
Kimono’s voor kinderen bij Van hier tot Tokio en lieve Chinese Shanghai jurkjes bij Asia Station



De samenwerking tussen Marc Jacobs en de Japanse Kusama heeft geleid tot een collectie LV met polka dots deze zomer.Zie voor meer info Louis Vuitton & Kusama




De mooie lunch box Bento voor het nieuwe schooljaar bij Roppongi


Chinees leren
In Los Angeles schieten de Chinese taalscholen als “Shii take” uit de grond.
Nu ook op school Chinees als examenvak. In Amsterdam: Chinees leercentrum

dinsdag 19 juni 2012

Weekend escape: je eigen privé eiland

Voor alle hardwerkende ouders met kinderen in de stad. Lees en droom weg







Soms verlang je even naar geen stadsgeluiden om je heen en ruimte voor jezelf en de kids. Hoe fijn zou het zijn om een droomplek te vinden net buiten de stad waar je weer helemaal op adem kan komen en kinderen alle ruimte hebben om te spelen en de natuur te ontdekken. Waar je vrienden kan uitnodigen voor een lunch of BBQ, waar je leert rozen te snoeien en lekker veel appeltaarten kan bakken met de appels uit je tuin.

Het is maar 20 minuten verwijderd van Amsterdam maar het voelt alsof je in een andere wereld stapt. Aan een klein weiland ligt een bootje. Je vaart binnen 10 minuten door een surrealistisch waterlandschap met kleine eilanden, een beetje in the middle of nowhere naar je privé eiland. Zuiver water, stilte, een paar eenden in de verte en je legt aan. Je maakt de deur van de "Cabana" open en neemt tassen vol delicious food mee. Kinderen rennen naar de trampoline en klimmen in de door papa zelfgemaakte boomhut.








Je gaat zitten en staart naar de ontelbare waterlelies. Zuivere lucht en natuurgeluiden. Zal ik een duik nemen of met de kano varen. Misschien roeien met de roeiboot en straks nog een visje vangen? We lunchen uitgebreid en de visjes gaan op de BBQ.

Klein Hollands paradijs en wie dit gebied bij toeval ontdekt: Enjoy Serendipity!




vrijdag 15 juni 2012

Travel Concept Stores

“The journey not the arrival matters”

Geef mij een mooi Travel boek over de San Blas eilanden en ik loop in gedachten al tussen de Cuna indianen en zie ik de ondergaande zon op het meest idyllische onbewoonde eiland. Zo heb ik jaren geleden al reizen gemaakt door Chili, Argentinië en Namibië met dank aan prachtige reisboeken die ik kocht omdat ik maar niet kon besluiten of ik naar Thailand, India of toch liever door Namibië wilde reizen. Uiteindelijk koos ik voor Ecuador maar had ik de reizen in andere landen al in mijn hoofd gemaakt.

De Travel Concept Store is in opkomst en een uitkomst voor dromerige travelicious people like me. Maar wel een beetje in stijl graag. In plaats van fietstassen, wandelschoenen en fleecetruien mooie (literaire) reisboeken, travel notebooks, geurkaarsen uit Italië, Marokkaanse hamam handdoeken, Kelim kussens uit Istanbul en quirky reis gadgets, ook voor kinderen.


Family Travel Delights in een Travel Concept Store:
Travel Concept Store Antwerpen
Je kunt een reisje boeken, op mooie LED schermen zien waar het wel mooi weer is, travel notebooks en fijne reisgadgets kopen. Er is ook een Kids Gate (het lijkt wel een luchthaven) met leuke kinderkoffers, zonnebrillen en meer.




 



Agnes b's La Maison Sur L'eau travel concept store in Hong Kong. Bijzondere handgemaakte souvenirs houden je reiservaringen levendig. Iedere 4 maanden is er een ander thema met een tentoonstelling en souvenirs die je kan kopen. De afgelopen maanden zijn er tentoonstellingen geweest over Marokko, Ijsland en Argentinie. Nu is het de beurt aan Andalusië.




Colette in Parijs is nog steeds dé Concept Store not to be missed.  Travel accessoires zijn maar een onderdeel van het grote aanbod aan bijzondere wannahaves, maar wel heel quirky!


maandag 11 juni 2012

Hotel Julien, Antwerpen

Travel Delights à deux: no kids. Wij gaan wijntjes drinken, kreeft eten, eindelijk uitslapen, veel tijd nemen voor een ontbijt en de deur uit zonder enige vertraging. Shoppen aan de Nationalestraat, kopje thee en lekker uitgebreid tijdschriften lezen in de lounge van het hotel.

Hotel Julien is een oase vlakbij de Groenplaats in Antwerpen. Het is alsof je thuis komt, het huis waar je wilt wonen in de historische binnenstad. Een mooie marmeren hal en krakende houten trappen. De lounge is ruim met mooie designer stoelen en loungebanken. Vazen met pioenrozen all over en mooie kunstfoto’s aan de muren die je kan kopen. In het hotel is een SPA (ook toegankelijk voor niet-hotelgasten) en vind je fijne badproducten van REN & MALIN + GOETZ.
Hotel Julien is een parel, we will come back!













dinsdag 5 juni 2012

Surfing Surfing

Zodra alle zwemdiploma’s in the pocket zijn, het zwembadje de deur uit kan, je met gerust ongestoord een boek kan lezen op het strand of aan het zwembad is het misschien eens tijd een coole surf- slash- strandvakantie te boeken. Zie je het voor je: my little surfing girl and Me in een quirky surfhotel of liggend in de hangmat voor ons smaakvol ingerichte beach house op het strand?  Kleine kans dat je voor la famille de plank mis slaat met zo’n reisje. Let’s go surfing!


Gypset Montauk


Foto: The Surf Lodge

Venice Beach is very gypset maar Montauk, niet ver van NY in de Hamptons is nu de ultieme surf hotspot. Verblijf in de ultra coole Surf Lodge  http://thesurflodge.com
Voor surflessen, the best: John Kelly at Aloha Surf School (631-377-6808)



Sunrise in Hossegor
Aan de Franse westkust. Have a look at http://sunrisehossegor.canalblog.com  voor "wil ik ook "surfing lifestyle.
Mooie vakantie huizen en beachhouses op http://www.alternative-aquitaine.co.uk

Surflessen o.a via http://www.surftrip.fr/ecoleco.html






Surfing Paradise Cornwall

Voor de beginnende surfer is Watergate Bay een fijne plek of surf “as the English Royals do” in Rock.
St Moritz Hotel is one of my favorites http://stmoritzhotel.co.uk
maar ook Rosevine Hotel  http://www.rosevine.co.uk en voor stylish self catering houses Mr & Mrs Smith.

Le surf Essaouira, Marokko



Al jaren een surfers hang out.Villa Maroc heeft een familiesuite
http://www.villa-maroc.com/visite-fr.html

Surfing is een lifestyle!
Fashion, food, interior design & music is part of the experience. Listen to the tunes!