maandag 25 juni 2012

你好 little Asia in Amsterdam!

We nemen onze kinderen mee naar Japan, China, Thailand, kindvriendelijk Bali en ook India. Aziatische kunst, food en lifestyle is steeds meer in the picture. In Los Angeles staan ze in de rij bij de "Korean BBQ to go trucks" Kogi en in Dubai hebben ze sinds kort de Hello Kitty Spa (!). Mode ontwerper Marc Jacobs gaat een samenwerking aan met een Japanse kunstenaar en Kanako Kuno's illustraties op de website van My little Paris zijn groot succes.
Amsterdam heeft Chinatown met het Asian food festival op de Nieuwmarkt en op de Zeedijk de grootste, in traditioneel Chinese paleisstijl gebouwde tempel in Europa, de “Fo Guang Shan He Hua Temple”.

Family Travel Delights deelt meer van haar favoriete kindvriendelijke Asia adressen in Amsterdam.

Food


Family Sunday Lunch: Dimsum & Won Ton Soup bij Oriental-city, reserveer een tafel aan het raam.
Chinees in Chinatown: Met la famille op zaterdag of zondag naar Namkee op de Zeedijk. Bekend van boek en film “Oesters van Namkee” en ook nog winnaar van de Time out award 2012. Met 3 locaties in de stad.
Best Sushi: Mijn dochter kiest sushi boven Italiaanse pizza of pasta. Luxe bij Yamazato, sfeervol in de 9 Straatjes bij Kagetsu en erg goed bij Akitsu aan Rozengracht 228. De laatste 2 hebben niet het mooiste interieur maar de sushi & sashimi is tres delicieux!

Foto Chang-i restaurant

Thai in de Jordaan: yummie en kindvriendelijk bij Restaurant Kinnaree
Een keer zonder kids:  Chic & tasty bij Dynasty (Chinees),  Chang-i (Chinees), Momo (Fusion) en Michelin sterren restaurant Yamazato (Japans).

Cultuur
Aziatische kunst is volop in de belangstelling met de Chinese kunstenaar Ai Weiwei  (door het ArtReview Magazine uit Londen uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de kunstwereld) en trok zeer onlangs een record aantal bezoekers in Museum de Pont in Tilburg.

Bezoek met de kinderen de Buddhistische Hehua Tempel op de Zeedijk.

Vanaf 2013 opent Aziatisch Paviljoen van het nieuwe Rijksmuseum met o.a. een 1000 jaar oude levensgrote bronzen Shiva uit India, de ’Rembrandt’ van de Aziatische kunstcollectie van het Rijksmuseum. 
Shopping
Kimono’s voor kinderen bij Van hier tot Tokio en lieve Chinese Shanghai jurkjes bij Asia StationDe samenwerking tussen Marc Jacobs en de Japanse Kusama heeft geleid tot een collectie LV met polka dots deze zomer.Zie voor meer info Louis Vuitton & Kusama
De mooie lunch box Bento voor het nieuwe schooljaar bij Roppongi


Chinees leren
In Los Angeles schieten de Chinese taalscholen als “Shii take” uit de grond.
Nu ook op school Chinees als examenvak. In Amsterdam: Chinees leercentrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten