woensdag 21 april 2010

Kindvriendelijk ParijsAls ik aan mijn dochter van 7 jaar en haar vriendinnetjes vraag wat ze weten over de stad Parijs roepen ze in koor: Disneyland Parijs, maar ook … de Eiffeltoren!
De Eiffeltoren is niet voor niets in december 2009 door een enquete onder 10.000 reizigers wereldwijd uitgeroepen tot “landmark of the year” . De Eiffeltoren laat daarmee o.a. de Taj Mahal, de Empire State Building en de St.Peters Basiliek in het Vaticaan achter zich.

Parijs uit mijn kindertijd is de geur van gepofte kastanjes op de hoek van de straten, de typische inrichting van metro stations, de Eiffeltoren (!), de kinderafdeling bij Galerie Lafayette en de pain aux chocolats en orangina op een terras tegenover Centre Pompidou. Neem je kids mee naar Parijs en laat ze ontdekken hoe leuk en fascinerend deze stad is! Lees snel onder ZIEN, DOEN, EET en SLAAP wat je met de kids allemaal kan beleven in Parijs!

ZIEN
Cité des enfants en Parc de la Vilette
Voor kinderen vanaf 2 jaar! Kids experimenteren zelf met water, licht, wind en geluid. Alles is gericht op de ontwikkeling van kinderen zoals motoriek en ontwikkeling van zintuigen. Voor de oudere kids is een apart programma opgesteld. Kijk op de website www.cite-sciences.fr voor reserveringen en meer informatie.

Eiffeltoren
Must see voor de kids. Reserveer de tickets via internet www.tour-eiffel.fr om lange wachttijden te voorkomen.

Louvre
Kies een afdeling van dit gigantische museum, bv. Egypte! Kinderen zullen het geweldig vinden om mummies en sacrophagen te bekijken. Kijk op www.louvre.fr voor de juiste ingang.

Palais de Tokyo
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen kennismaken met moderne kunst. Er zijn speciale programma’s voor kinderen. Kijk op de site www.palaisdetokyo.com

DOEN
Rondvaart over de seine. Zie www.vedettesdupontneuf.com

Skaten en rolschaatsen: Skates, wave boards en rolschaatsen mee naar Place Vendome(met prachtige juweliers onder de arcaden!) en de Pyramide van het Louvre.Place des Vosges
Een van mijn favoriete plekken in Parijs! Fantastisch mooi plein met een zandbak voor de kleintjes. Een heerlijke plek om met de kids even bij te komen en vervolgens de wijk le Marais te gaan verkennen. Ga in de buurt een heerlijke baguette halen en voor de kids pain aux chocolats en geniet!

Tuileries
Na een bezoek aan het Louvre is dit een fantastisch park om weer even bij te komen. Loop naar de grote vijver met fontein in het midden van het park. Voor de kids zijn model zeilbootjes te huur.

Jardin de Luxembourg
In de zuid west hoek van het park is een speeltuin, een prachtige caroussel en poppentheater. Bestel een espresso en laat de kids heerlijk rondrennen.

Shopping
Le Marais in het 4de arrondissment is een geweldige buurt met galleries, leuke boutiques en veel leuke restaurants. Het is ook een buurt waar ik veel rondfietsende ouders met kinderen heb gezien. Rue des Rosiers is een leuke straat met mooie winkels. Voor meer shopping info in le Marais zie de website www.parismarais.comEET
Place de la Madeleine voor foodshopping om mee naar huis te nemen. Fauchon (chic snacking, delicatessen) Hediart (delicatessen) en Boutique Maille (mosterd,azijn, olie) zijn er gevestigd. Voor de echte Parijse macarons moet je bij Ladurée zijn, maar ook in le Marais bij Pain de Sucre heb je vele soorten en smaken.

Le Pain Quotidien kennen wij nu ook in Amsterdam. In Parijs diverse vestigingen!

De grote warenhuizen in Parijs zijn prima om heerlijk te gaan lunchen met de kids. Galerie Lafayette heeft op de 1ste etage een nieuw mediteraan restaurant geopend “Le Laurier” en op de 5de etage kan je heerlijk sushi eten. Le Bon Marche (onder architectuur van Gustave Eiffel!) is ook een goed adres voor een lunch met de kids en foodshopping.

L’As du falafel: In bovengenoemde winkelstraat straat Rue des Rosiers vindt je ook de lekkerste “fast food” van Parijs.

Brasserie Bofinger, de oudste brasserie van Parijs, www.bofingerparis.com

Le Grand Café (nabij L'Opéra): heerlijk in het rode pluche genieten van plateau fruits de mer. Voor de kids is er altijd wel steak met frites. Zie voor meer informatie www.legrandcafe.com

SLAAP
Met kinderen is het prettiger een appartement te huren in Parijs, bij voorkeur in le Marais. Op één van mijn favoriete blogs, www.secetsofparis.com staan een aantal goede adressen. www.contexttravel.com verhuurt een leuk appartement in le Marais: La Cerisaie.

Super de luxe en kindvriendelijk is Hotel Plaza Athenee. Kinderen kunnen een special treatment verwachten. Welkomstgeschenken, eigen badjasje en badslipper, eigen kok, eigen activiteiten. Aan alles is gedacht om de kids het naar de zin te maken. Kijk even op de site http://www.plaza-athenee-paris.com/children-special-treatment en http://veryimportantchildren.com/vic/kids/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen