zondag 11 april 2010

La Vie en Rose


Voor wie het pure Franse plattelandsleven wil ervaren kan een heerlijke tijd doorbrengen in La Roseraie. La Roseraie is een B&B met 5 kamers, een familie suite en twee gites voor families in een groot park met omheind zwembad en boomgaard. La Roseraie biedt s’avonds op reservering voor alle gasten een table d´hote. Voor de kleintjes kan een aangepast menu worden verzorgd. Als je geen zin hebt om te koken of de barbecue zelf aan te steken kan je aanschuiven bij de andere gasten aan tafel. Zo trof ik met man en kinderen een heel internationaal gezelschap aan van een Engelse familie met 3 kinderen, een Zuid-Afrikaanse en een Frans echtpaar. De eigenaren komen respectievelijk uit Engeland en Nieuw-Zeeland.

La Roseraie ligt in Neuville de Poitou, een dorpje vlakbij vlakbij Poitiers. De wekelijkse markt op het dorpsplein op donderdag en zondag met regionale produkten is een must. Gegrilde kip, vers gerookte paling, salade frisée en meloenen uit de streek Poitou Charente. Tegenover la Roseraie is Huilerie Jacques Batard (sinds 1850) gevestigd waar de meest heerlijke notenolie wordt gefabriceerd en de lekkerste azijn op basis van o.a. frambozen en passievruchten. Kijk op de website voor meer info en quirky recepten op basis van diverse notenolie.

Als je toch besluit de poort van La Roseraie te verlaten ga dan naar Poitiers, een echte studentenstad met leuke terassen, een hele mooie Romaanse kerk en niet te vergeten de Futuroscope. De Atlantische kust (La Rochelle, Ile de Ré) is ongeveer een uur rijden. Bij terugkomst in la Roseraie dompel je jezelf weer onder in het pure Franse leven. Vergeet ook niet de pruimen, vijgen en passievruchten te proeven uit de boomgaard en enjoy la vie en rose……

Dé adressen:
www.laroseraiefrance.fr
www.huilerie-batard.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten