vrijdag 9 april 2010


Friet en Kreeft aan de Belgische kust

De Belgische kustplaatsen de Haan en Knokke behoren al jaren tot één van mijn favoriete beach escapes. Zowel voor ouders als kids is dit the place to beach.
De Haan is een sfeervolle gemoedelijke kustplaats aan zee met schitterende belle époque huizen. Logeren kan je in de luxe B&B Het Zonnehuis. Het Zonnehuis is gelegen aan één van de mooiste lanen van de Haan op loopafstand van het strand. Het familie appartement van Het Zonnehuis is met veel smaak ingericht en beschikt over 2 slaapkamers en 2 badkamers. In de tuin van het Zonnehuis is een heerlijk verwarmd zwembad.
Op loopafstand van het familie appartement kan je skelters en fietsjes huren. Neem dan een heerlijke capuccino of lekker glas witte wijn op het terras van de brasserie in de speeltuin van het centrale park en laat de kids veilig rondfietsen, skaten en spelen. In de directe omgeving zijn goede restaurants maar foodshopping in Belgie is altijd een feest!

Knokke is mondaine, chic en erg leuk voor zowel ouders als kids. Wandel langs het kilomerslange strand, ga zandkastelen bouwen op het strand en fietsen door het Zwin. De speeltuin en de wafels van Marie Siska in Knokke le Zoute zijn al jarenlang een must voor zowel ouders als hun goedgekleedde prinsjes en prinsesjes. Vergeet niet te shoppen. Alle grote merken zijn gevestigd aan de Kustlaan. Bestel dan aan het eind van de middag een drankje op het terras van het Carlton hotel aan het Albertplein. Voor een heerlijke (zondags)lunch ga je naar Rubens op het Rubensplein aan zee. Voor de deur kunnen de kleintjes tussen het eten door naar hartelust skelteren terwijl jij met een beetje geluk in de zon op het heerlijke terras kan genieten van kreeft met frites of de lekkerste garnalenkroketten. Mocht je een babysit bij de hand hebben ga dan s'avonds eten in één van de restaurants, bijvoorbeeld Bistro de la mer op het Oosthoekplein in Knokke le Zoute.

Nog even mijn favoriete adressen op een rijtje:
De Haan:
www.zonnehuis.eu
Knokke:
www.siska-marie.com
www.brasserie-rubens.be
www.lebistrodelamer.be
Blankenberge:
Restaurant Oesterput P. devriendt: Voor wie van oesters, kreeft en mosselen houdt is dit de perfecte plek aan de jachthaven voor een lunch of diner.
zie voor meer informatie: www.oesterput.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten