donderdag 8 april 2010

Engeland: Wake up call!


The Cotswolds: Mead Cottage

Ten westen van London kom je in sprookjesachtige sferen terecht. Ik had het geluk een witte kerst mee te maken in een schitterende streek, de Cotswolds. Het is een heuvelachtig gebied met prachtige honingkleurige huizen en al een aantal jaren de "weekend retreat" van vele celebrities zoals Liz Hurley en Kate Moss.

Het landschap is adembenemend mooi, oude huizen zijn omgetoverd in schitterende country house chic hotels, foodshopping bij organic farmshops is een must en voor onze stadskids is het een heerlijke country escape. Oké, het weer in Engeland is niet bepaald een aandachtstrekker maar een bezoek aan dit gebied is geweldig met de kerst maar ook prima te doen in voor- en najaar. Trek je mooiste regenlaarzen aan (Hunter Wellies off course!) en go!

In het kleine dorpje Castle Combe (niet ver van Bath) kun je een fantastisch mooie cottage huren voor maximaal 5 personen (zonder kids is het ook erg geschikt!!). De ligging van Mead cottage is idyllisch en het huis is heel smaakvol ingericht. Zelf koken kan maar je kan ook gebruik maken van de room service van het naast gelegen Manor House Hotel. Met een kast vol mooie boeken, cd's en dvd's breng je heerlijke dagen door bij een knapperend haardvuur. In de omgeving is genoeg te doen. Maak een wandeling en trakteer jezelf daarna op een heerlijke pub lunch bij de plaatselijke pub in Castle Combe. Naast het Manor House Hotel ligt een prachtige golfbaan. Winkelen in Bath (Gap kids!) en koffie met een muffin bij Starbucks. Bezoek een aantal prachtige plaatsen zoals Chipping Camden en Gloucestershire en ga met de kids naar het wildlife park bij Burford.

Bekijk Mead Cottage op www.meadcottage.com
Voor meer info over de directe omgeving zie:
www.manorhouse.co.uk
www.cotswoldwildlifepark.co.uk
www.daylesfordorganic.com
www.castle-in.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten