maandag 12 april 2010

Villa Cicolina: picture perfect



In de Toscaanse heuvels net buiten Montepulciano is een idyllisch landhuis omgetoverd tot een prachtig hotel met enkele kamers, een suite en twee familie appartementen. Het familie appartement “Il Noce” is mooi, authentiek ingericht en zeer geschikt om te verblijven met kinderen. Alles is gelijkvloers en er zijn twee grote slaapkamers met een eigen badkamer. Il Noce is gelegen in een tuin met prachtige fruitbomen en uitzicht op een olijfboomgaard. Eten in de tuin kan aan een lange tafel onder een prachtige perenboom en er is genoeg ruimte in de tuin voor de kids om te spelen. Een heerlijke lunch bestellen vanaf de loungebank aan het zwembad kan ook. Het uitzicht over de Toscaanse heuvels is fenomenaal! Als je s’avonds geen zin hebt om zelf te koken kan je romantisch dineren in de tuin tussen de olijfbomen. De hoteleigenaar kan een goede babysitter regelen voor de avond. Villa Cicolina produceert haar eigen wijn en olijfolie en beschikt over een indrukwekkende wijnkelder. Vergeet niet wijn en olijfolie mee naar huis te nemen!



In Montepulciano en omgeving zijn genoeg goede osteria’s, trattoria’s en restaurants waar je heel goed kan eten met kinderen. Trakteer je kids en jezelf natuurlijk ook op heerlijk Italiaans ijs! Vanuit Montepulciano zijn de steden Sienna en Florence goed te bereiken. De plaatsen Pienza en Arezzo zijn bijzonder mooi en met de kids heel goed te doen. Ieder eerste weekend van de maand vindt in Arezzo een van de grootste Italiaanse antiekmarkten plaats op de Piazza Grande en omliggende straten. Je vindt er unieke antieke meubels, zilverwerk, kunst, veel kant en mooie vintage tassen en juwelen. Voor een kindvriendelijke lunch zijn veel goede osteria’s en trattoria’s te vinden aan en rondom het Piazza Grande. Vergeet niet een cappuccino te drinken bij Caffe dei Constanti, bekend van de film La Vita e bella (1997). Nadat je weer terugbent bij La Villa Cicolina kan je na een drukke dag shoppen op de antiekmarkt intekenen op een ayurveda massage.

Bekijk Villa Cicolina op www.villacicolina.it

Het adres voor lekker authentiek italiaans eten in de directe omgeving:
In Montepulciano is Osteria Dell Acquacheta echt een must , zie www.acquacheta.eu en laat Villa Cicolina een een reservering voor je maken. Specialiteit: Fiorentina alle braci di cerro (op houtskool gegrilde steak)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten