dinsdag 14 juni 2011

Knokke: weekend à la mer 2011


Close your eyes en stel je voor: Jij en je geliefde op een ligbed of strandstoel met een glas Moët in de hand en je kids op enkele meters afstand met nieuwe vriendjes op de glijbaan en schommel in het zand. Of: jij met espresso op een heerlijk terras terwijl je kinderen zich prima vermaken op het autovrije plein op een skelter. Maar ook: met toute la famille flaneren over de boulevard en een ijsje eten of Belgische wafel. En niet te vergeten: man en kids op het strand achterlaten om zeesterren te vangen en jij (window) shoppen op de Kustlaan voor jezelf en de kids.

Voor als je een weekend wilt uitwaaien in een mondaine badplaats niet ver van huis is Knokke le Zoute the place to be.

Knokke is niet heel hip en trendy, maar wel heel chic en riche. Het is er zien en gezien worden. Veel strandtenten maken buitengewoon veel reclame voor champagne merken. Het is Moët & Chandon partout. Belgische kinderen zien er heel net uit in wit-blauwe merkkleding, ook na ijsjes en limonade! De vrouwen zijn over het algemeen niet hip en trendy gekleed. Je ziet geen bijzondere high heels of colour blocking in het straatbeeld. Het is allemaal vrij conservatief en veilig. Dus veel zwart, wit en naturel tinten. Ik heb heel veel donkerblauwe Moncler jasjes, beige broeken, Hermes riemen en Tods´schoenen gezien en de nieuwe must have aan de schouder, de wit-beige geblokte LV tas (model Evora MM). Ook de interieurzaken zijn een beetje in dezelfde `Riviera Maison` stijl (Flamant, Blanc d´Ivoire).

Nu je dit weet is het misschien ook heel fijn om te weten dat het er heel relaxed aan toe gaat. Geen overvol strand en de bediening is bijna overal erg attent en snel. Je hoeft niet maanden van tevoren te reserveren om ergens te gaan eten. Bovenal is Knokke heel kindvriendelijk.

Wat zijn de places to be, waar moet je logeren en waar ga je eten met de kids? Dit zijn mijn favoriete adressen voor 2011:

Hotel Brittannia

Heerlijk hotel aan de Elisabethlaan in prachtige wijk Knokke le Zoute. Als je de Elisabethlaan uitloopt sta je op het Albertstrand (ongeveer 10 minuten lopen). Beetje vergane glorie en niet heel luxe maar wel netjes en kindvriendelijk. In de lounge is een speelhoek voor de kinderen en het ontbijt is uitgebreid en lekker tot 11.00 uur. Boek met een gezin het familieappartement kamer 114, dat bestaat uit 2 slaapkamers en een kleine keuken. Het appartement is nog uit te breiden met een naastgelegen connecting room.
http://www.hotelbritannia.be/Marie Siska
Al sinds begin vorige eeuw een begrip in Knokke. Lees maar even niet de recensies op Tripadvisor. Slechter kan niet en toch zit het weer in de vakantieperiodes stampvol. De bediening is een beetje zenuwachtig van alle drukte maar ik heb geen slechte ervaring. Reserveer een tafel buiten op het terras zodat je zicht hebt op de kids in de mega speeltuin. Er is een speeltuinbeheerder die het ook allemaal goed in de gaten houdt. Ga lekker wafels eten of zeetong met friet. Prima!
http://www.siska-marie.com/
Terasse du Zoute
Van dezelfde eigenaar als hotel Brittannia. Aan de kustlaan ligt deze hippe eetgelegenheid met heerlijk buitenterras. Als je met de kids komt eten zit je prima in de buurt van de speelkamer. Knokke chic verzamelt hier in de avond voor borrel en diner. Aanrader!
http://www.laterrasseduzoute.be/
Au petit Zoute
Even geen zin in champagne of kreeft op een terras, gewoon lekker een broodje halen in deze goede broodjeszaak op de Zeedijk 825.
Strandpaviljoens Zoutestrand en de Lichttoren
S´ochtends capuccino, verse jus en in de middag cocktails en champagne. Het is er allemaal. En wat zo fijn is met de kids: de speeltuintjes op het strand!


Rubens Brasserie
Ook een begrip in Knokke. Goede vlotte bediening en ook voor een tosti en fristi voor de kids wordt de tafel gedekt. Mooi terras en leuk voor de lunch.
http://www.brasserie-rubens.be/

De Oesterput
Even met de auto naar Blankenberghe rijden. Aan de haven eet je in dit geweldige restaurant een plateau fruits de mer, mosselen of kreeft. Voor kinderen zijn er garnalenkroketjes (geen friet) maar wel een heel groot bassin vol met kreeften waar kids uren naar kunnen kijken. Dat is ook fijn! Heerlijk adres!
http://www.oesterput.com/Wil je nog meer info over Knokke en omgeving, lees dan nog eens `Friet en kreeft aan de Belgische kust` van april 2010.Geen opmerkingen:

Een reactie posten