dinsdag 22 maart 2011

Boutique zomerfestivals

Oei, ik ga mij nu op glad ijs begeven want ik ben helemaal geen ervaringsdeskundige op het gebied van zomerfestivals. De grote legendarische muziekfestivals zoals Pinkpop, Rock Werchter en Roskilde zijn allemaal aan mij voorbijgegaan afgelopen jaren. Ik had niet zo'n zin om in een plastic regencape 3 dagen lang tussen 60.000 mensen te gaan staan springen in de modder en in een tentje te slapen. Beetje vies al die ongewassen mensen bij elkaar dacht ik zo, terwijl je de laatste 2 jaar geen glossy magazine kan openslaan zonder Festival Fashion. Foto’s van Sienna Miller met hippe hoed of Kate Moss met de bekende Wellies aan op het Glastonbury festival in Engeland of nog beter het Coachella festival in Californië. Festivals zijn in en we proberen massaal een ticket te bemachtigen voor het muziek- en kunstfestival Lowlands, want pas op: in no-time uitverkocht. Het wordt misschien toch tijd dat ik een festival ga bezoeken. Mijn wellies staan in de kast, maar voor 2011 zijn de cowboy wellies een must (ladies, please geen Ugly Uggs!). Hoofdband op en gaan, maar oeps wat doe ik met de kids???

Engeland is bij uitstek een land waar in de zomer veel muziekfestivals worden gehouden  Iedereen kent het bekende Glastonbury (in 2011 grote namen zoals U2 en Coldpay) maar er zijn er nog veel meer. In Engeland is meer ruimte voor grote festivals dan in ons polder kikkerland. Maar wat blijkt nu? De festival liefhebber, (lees ook: 30-50 en nog wat festivalganger) wil terug naar small and clean, een relaxte sfeer, activiteiten voor de kids en naast een paar grote namen quirky entertainment met acteurs, dansers en acrobaten. Dus niet meer alleen 3 dagen lang in de massa met de handen omhoog in de modder staan.

Een paar suggesties in Engeland voor komende zomermaanden. En anders .... next year! Volgend jaar zomer staat London e.o. op zijn kop vanwege de Olympische Spelen en Sail (!). Reden genoeg om het kanaal over te steken en je verblijf te verlengen voor één van de volgende festivals:

Bestival
Isle Of Wight (8-9-10-11 September)
Bestaat pas een paar jaar. Dit jaar optredens o.a. Kelis en The Cure. Kamperen kan in de boutique camping met tipi tenten en yurts. Kids kunnen mee, er is een professionele babysitting service, gespecialiseerd in oppassen tijdens muziekfestivals (http://www.boutiquebabysitting.com/), een “babytempel” voor verzorging van de allerkleinsten en er zijn veel activiteiten voor de kids.
http://www.bestival.net/

Het kleinere zusje van Bestival is er ook in de vorm van Camp Bestiva. Dit festival is nog meer op families gericht. Van 22-31 juli in Dorset.
Optredens van o.a. Blondie en Eliza Doolittle. Kamperen doe je ook weer op de glamping way, o.a. ook in schattige houten gekleurde huisjes (podpats!). Er is een kindertuin met veel activiteiten.
http://www.campbestival.net/


Secret Garden Party
Bij Huntingdon, Cambridgeshire (21-24 juli)
Volgens kenners “one of the best“. Vorig jaar stond o.a. Lilly Allen op het podium. De website geeft slechts een tipje van de sluier: “What this website will do is paint a picture of The Party: its headline acts, its workshops, its speakers and its stages. A snap shot only. To truly understand Secret Garden you must walk through the festival gates as if Monday was never destined to arrive and everyone you are about to meet will be the love of your life. Buy your ticket, pitch your tent, turn off your phone…then relax and float downstream. See you in July.
Laat jezelf verassen. Kids welkom. De Boutique tent staat voor je klaar als je tijdig boekt.
http://www.secretgardenparty.com/


Wychwoodfestival
Dit muziekfestival vindt plaats in Cheltenham van 4-6 juni en wordt gezien als een van de beste familie festivals. Voor de kids zijn er workshops en o.a. activiteiten van het Roald Dahl museum. Zie voor de line-up van artiesten de website
http://www.wychwoodfestival.com/


En nu dichterbij huis:


De (Kinder)Parade is een must-do met en zonder kids in de zomer. Een rondreizend festival met theater, workshops, muziek in Den-Haag, Amsterdam en Utrecht.
http://www.deparade.nl/Grachtenfestival
Van 12-21 augustus in Amsterdam met eigen programma voor de kids vanaf 2 jaar.
http://www.grachtenfestival.nl/


North Sea Jazz Festival op 8-9-10 juli
Met een aparte activiteitenprogramma voor de kinderen.
http://www.northseajazz.com/


We willen natuurlijk meer in eigen land: boutique festivals met glamping, een coole line-up, kindvriendelijk, chill en kleinschalig! Laat bovenstaande inspiratie zijn voor nieuwe initiatieven in eigen Festivalland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten