donderdag 31 maart 2011

Amsterdam: kinderen mee voor lunch en diner part 2


L’hiver est fini! Wat is het fijn om met la famiglia op een zondagmiddag naar het Westerpark te gaan of weer even te varen door de grachten. In het weekend naar het strand of dierentuin en s’avonds na het eten nog een ijsje halen. Het is eindelijk lente, de dagen worden langer, we gaan erop uit en trakteren onszelf op een heerlijke lunch of diner in de stad.


In mijn blogbericht van 16 april 2010 heb je al een paar fijne adressen kunnen vinden. Het Japanse eethuis Kagetsu in de Hartenstraat gaat 7 april a.s. eindelijk weer open en bij Hotel Goudfazant heb ik inmiddels zelf een paar keer gegeten. Dit blijft zeker een van de favoriete adressen. De (pop up) restaurants in industriële ruimten blijven een trend in Amsterdam. Allemaal groots opgezet en veelal kindvriendelijk. Wel oppassen geblazen dat een aantal van deze restaurants geen eetschuren gaan worden a la Van der Valk en La Place. Klein is ook fijn. Voor 2011 nog een paar ideeën en adressen voor een lekkere lunch, diner of gourmandises met de kids.@ Seven
in de Scheldestraat in Amsterdam is een goed lunchadres. Eerst nog naar binnen bij Koter & Co en Groter en Co op nr. 55-57 en daarna nog even kijken bij kinderschoenenwinkel Meijs & Co op nr 44. Voor de lekkerste Italiaanse ravioli, olijfolie, pesto en koffie ga je naar Feduzzi op nr. 63. Dan even rust op terras of binnen bij @ Seven. Bestel een heerlijke vruchtenshake met Holtkamp taartje, broodje of salade. Er is een kinderspeelhoek en een ruimte om je baby te verschonen. Ideale pit-stop in de Rivierenbuurt. http://www.at7online.nl/


Takara
Bij de Scheldestraat de hoek om op Europaplein 11 vind je het traditionele Japanse eethuis Takara. Goede teppanyaki en sushi. Al jaren een fijn adres en kids zijn welkom. Takara is open vanaf 17.00 uur. Daarna zeker nog even ijsje halen aan de overkant op het Scheldeplein bij Pisa ijs.


Brasserie Witteveen
Op de Ceintuurbaan is een leuke trendy zaak waar je lekker kunt borrelen en hapje kan eten. Kinderen vermaken zich prima in de grote speelkamer achterin.
http://www.brasseriewitteveen.nl/nl/kids


Cafe-restaurant Stork

Foto: website restaurant StorkNieuw in 2011, een visrestaurant in een industriële loods aan het Ij in Amsterdam-Noord. Open voor lunch en diner. Kinderen zijn welkom!
http://www.restaurantstork.nl/


In the open air:

De Picnic Butler
Voor als het heel lekker weer is en je zin hebt in een picnic met vrienden in het Vondelpark is er de Picnic butler. Voor kristallen glazen, servies, kleden, kussen en eten wordt gezorgd.
http://www.butlerforhire.nl/Buitengewoon in het land
Een nieuw concept overgewaaid uit Amerika (Outstanding in the field) om in de gaten te houden. Beeld je in: een diner aan een lange mooi gedekte tafel in weiland, boomgaard of stadsboerderij met de meest verse biologische producten van het land. Het zou wat locaties betreft geweldig zijn met de kids. Wie wel eens in de Olmenhorst in Lisse is geweest weet hoe sfeervol en kindvriendelijk dit is.
http://outstandinginthefield.com/ en nu in Nederland op diverse locaties vanaf 17 april a.s. Zie voor de locaties: http://www.buitengewooninhetland.nl/


Gourmandises
Op een heerlijke lentedag nog even een ijsje halen of een frozen yoghurt, mmmmm


De Ijsfabriek ofwel MontepelmoMisschien wel het lekkerste ijs van Amsterdam midden in de jordaan op de 2e Anjeliersdwarsstraat 17. Bubblegum ijs en smurfenijs zijn favoriet bij de kinderen.

http://www.montepelmo.nl/


Fresh Frozen YoghurtBevroren yoghurt ijsjes met topping van chocola, koekjes en fruit.
Vanaf half april op 3 locaties in Amsterdam waaronder de Hartenstraat, hoek Keizersgracht.
http://www.frozz.com/Geen opmerkingen:

Een reactie posten