dinsdag 8 maart 2011

Ski vakantie Oostenrijk - Hotel Boglerhof AlpbachDe Engelse krant The Guardian schreef vorig jaar over het Oostenrijkse dorpje Albach het volgende:

“A repeated winner of the award for Tyrol's prettiest village, Alpbach is ridiculously picturesque: a clutch of flower-decked wooden chalets that hold luxurious hotels, a few timber-fronted cafes and bars, and stunning mountain scenery. Piste-wise, it's really for beginners, as there are only two slopes in the village; there's a bigger choice of runs at Inneralpbach, a short bus ride away. But this is a resort for those bent on romance: a sleigh ride through the woods, fondue evenings in traditional wooden inns – the Roosmoos at Inneralpbach is particularly lovely – and walks through the snowy countryside over the more than 20km of prepared trails”


Zie je er als een berg tegenop om met een schare kleine kinderen op wintersport te gaan? Was je ooit gewend aan het maken van hele dagtochten en uitbundige apres-ski? Forget about it met een paar kleine  kids maar .... voor het eerst met kleine kinderen op wintersport kan heel succesvol uitpakken. Toegegeven, het vergt even wat organisatie om ervoor te zorgen dat toute la famille elke ochtend om 9.30 klaar staat om de gondola in te stappen met alle handschoenen, skistokken, een helm, ski-pas en zonnecrème.

Met kleine kinderen voor het eerst op de ski is Albach en Inneralpbach een fijn wintersportgebied. Vanuit Alpbach rijden ski-bussen af en aan in 5 minuten naar het gondelstation. Boven op de berg kan je de ski´s achterlaten in een depot zodat je niet elke dag met 2 paar of meer ski´s inclusief stokken, helmen, kortom gedoe de berg op moet. Bovenop de "de Wiederbergerhorn" is de Ski-schule (er zijn er 2 in Alpbach). Bij de ski-school is ook een een creche voor de allerkleinste sneeuwpopjes.

Alpbach is bij uitstek een plaats om je kinderen kennis te laten maken met een wintersportvakantie waar je zelf ook nog wat aan hebt. Geen uitgebreide skitochten en in polonaise door de apres ski hut. Maar denk kalmpjes aan naar beneden, koffietje of hot chocolate op een zonnig terras, na de lunch nog een afdaling en dan relaxed in de spa van een super fijn hotel om tenslotte de dag af te sluiten bij het haardvuur met Oostenrijkse wijn en een goed diner.Een verblijf in het sfeervolle Romantik Hotel Boglerhof in Alpbach is voor zowel ouders als kinderen optimaal genieten. De ski bus stopt tegenover het hotel en naast het hotel is een sleepjeslift.

Hotel Boglerghof is zeer comfortabel en de service is erg goed. Kamers en familiesuites zijn heel ruim opgezet met veel hout wat heel sfeervol is! Je auto kan je kosteloos parkeren in de parkeergarage. Voor de nodige ontspanning is er een fitness ruimte inclusief  personal trainer, er zijn pilates en yoga lessen in de ochtend , een binnen- en buitenzwembad met prachtig uitzicht inclusief sauna en stoombaden en niet te vergeten een SPA waar ook de kids welkom zijn voor diverse schoonheidsbehandelingen. Het is gelukkig geen kinderkermis in het hotel. Er is wel een kinderrestaurant en speelkamer met oppas voor de kids. Er zijn babyphones en buggy's. Verder geen Nederlandse invasie maar een goede mix van Engelsen, Fransen en Nederlanders. Ik ga zelden of nooit 2x naar hetzelfde adres …. maar dit hotel is groot succes!

Sssst, niet doorvertellen...
http://www.boeglerhof.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten