woensdag 16 maart 2011

Bohemian Chic in Lissabon

Een ideale city-break in het voor- en najaar met de kids is Lissabon. In drie dagen tijd krijg je een heel goed beeld van deze charmante en authentieke stad. Vlakbij vind je de stranden van Cascais en iets verder weg een prachtig wijngebied als je de reis nog met een paar dagen zou kunnen verlengen.

SEE:
- Trammetje 28 door het centrum naar de oude bovenstad Alfama. Wandel door de oude straatjes en bezoek het kasteel Castelo de Sao Jorge. Je hebt daar een fantastisch uitzicht boven de stad.

- Neem een ochtend de tijd voor het historische Belém. Leuk voor de kids om wat mee te krijgen van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama die de specerijenroute ontdekte naar Cochin in India. In Belém vindt je een aantal grote historische monumenten aan de rand van de rivier de Taag zoals het Jeronimos klooster en de toren van Belém. Vergeet onderweg ernaartoe niet te stoppen bij het Cafe Pasteis de Belém voor de heerlijke custardtaartjes met poedersuiker en kaneel.
TO DO:

- Maak een boottocht over de Taag voor prachtig uitzicht op de stad.

- Luister Portugese Fado (er zijn openluchtconcerten!) of bezoek in het voorjaar het festival Rock in Rio in het Bela Vista Park. In 2010 waren er veel activiteiten voor de kids. Voor 2011 staat Rock in Rio weer in Rio de Janeiro, misschien 2012 weer in Lisboa.

SHOPPEN:

Lissabon is niet een echt een shopping walhalla maar in de wijk Chiado vind je leuke boutiques en ook de bekende couture huizen zoals Hermes. Wat bijzonder is aan Lissabon zijn veel fijne winkels met authentieke producten: mooie leren handschoenen bij Luvaria Ulissis (zie ook de website http://www.luvariaulisses.com/), veel kant (mooie tafelkleden!) en het bekende tegelwerk (azulejos). Ook vindt je traditionele producten in originele verpakking (denk o.a. aan zeep, chocola, papier en parfum) bij A vida Portuguesa, zie voor de adressen http://www.umacasaportuguesa.com/
In Rua dos Bacalhoeiros zit het winkeltje Conserveira de Lisboa. Blikjes sardientjes en meer voor de liefhebber.


FOOD & DRINK:

- Koffie drink je op het terras van cafe a Brasileira aan Rua Garrett in Chiado.

- Bestel verse mangojus met scones of een lekkere lunch bij Royale Café in Chiado, http://www.royalecafe.com/

- Tavares (http://www.restaurantetavares.pt/), het oudste restaurant van Lissabon, prachtig maar laat de kids bij de oppas.

- Pap Açorda op de Rua de Atalaia 57, goed en hip restaurant met fijn artistiek publiek. Portugese en mediterane keuken. Eindig de avond met de meest lekker chocolademousse ooit, traditioneel geserveerd uit een grote schaal.

SLEEP:


In de 4 boutique suites van Chiado 16, voor alle info zie de website http://www.chiado16.com/

Je hebt prachtig uitzicht vanuit de 2 bovenste appartementen, de suites zijn ruim en er is een keuken. Kids zijn welkom en een babybedje en extra bed kan worden bijgeplaatst. Bovendien kan de eigenaresse zorgen voor een babysitter en/of chef de cuisine! Ontbijtje wordt aan de deur gebracht.

Hotel Britania, http://www.heritage.pt/
Mooi art deco hotel en kindvriendelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten