woensdag 30 mei 2012

Vintage boetieks Amsterdam


Mooi classy vintage zijn foto's van mijn moeder in Parijs in de jaren '60 en al haar leren tassen uit die tijd! Waar vind je in Amsterdam de mooie vintage boetieks waar je dat ultieme Lanvin tasje kan kopen of een mooie witte blouse van echt kant? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen grote fan ben van een totale head to too vintage look. Een accessoire, een jasje of jurk, ca suffit.


Een bezoek aan de Noordermarkt op een zonnige maandagochtend is altijd wel een feestje. Even blijf ik staan bij Burberry trenchcoats, een snoepjurkje uit de 30er jaren en coole witte laklaarzen. Mooi maar ja ehh beetje muffig ook. Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn nieuwe zwarte ‘krokodillen leren” clutch en oude illustraties van Vogue Paris voor bijna niets!



In Amsterdam vind je fijne Vintage boetieks waar je ook voor mini me het meest bijzondere jurkje kunt vinden. Neem de tijd om de mooie items eruit te halen en combineer met nieuwe kledingstukken. In Parijs kennen ze inmiddels “une specialiste de Vintage” die je helpt bij het vinden van de verborgen vintage “juwelen”.





Top 5 van de beste Vintage winkels in Amsterdam, on y va:

I love Vintage
Eén grote retro snoepwinkel!
http://www.ilovevintage.nl
Prinsengracht 201
Amsterdam
  

Moriaan Vintage
2de Anjeliersdwarsstraat 19
Amsterdam

Noordermarkt
Je kunt je maandagochtend niet beter beginnen!

Episode
Ga hier op zoek naar dat bijzondere gypset jurkje voor de zomer.
http://www.episode.eu
Berenstraat 1, Amsterdam

♥ 1953 Retro & Chic
Vintage Dior, Lanvin en meer.
Staalstraat 2 in Amsterdam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten